Вербна неділя в Харкові — без дощу, але з вітром

У вихідні в Харкові похолодає. Вночі будуть заморозки, а в суботу вдень — можливий дощ.

Синоптики Харківського гідрометцентру розповіли, якою буде погода на вихідних.

Так, в суботу, 11 квітня, небо над містом буде похмурим. Зрідка з-за хмар з'явиться сонце. Вночі в області можливий невеликий дощ, вдень може накрапати і в самому Харкові. Вночі на грунті — заморозки. Стовпчики термометрів вночі покажуть  2 — 4° тепла, вднь повітря прогріється до 10 — 12° тепла. Але буде вітряно: пориви північно-західного вітру сягатимуть 15 — 20 м/с.

У Вербну неділю, 12 квітня, буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують день без опадів, а ось вночі може трохи накрапати. Вночі температура опуститься до 0 — 5°, а вдень термометри покажуть 8 — 13° тепла.Вітер також трохи стихне: пориви сягатимуть 7 — 12 м/с.

Нагадуємо, що з 6 квітня вступили в силу жорсткі правила карантину. Зараз заборонено гуляти в парках і скверах, відпускати на вулицю без нагляду дітей молодше 14 років, ходити без маски в громадські місця, а тим, кому виповнилося 60 років, і зовсім не можна відходити від будинку далі, ніж на два кілометри. За порушення цих приписів Кабінету міністрів обіцяють штрафувати мінімум на 17 тисяч гривень.