Вчителі в "помаранчевій" зоні карантину будуть вести уроки в захисних щитках

За словами головного санлікаря країни Віктора Ляшка, щиток прозорий і дозволяє передавати емоції, не порушуючи освітній процес.

У "зеленій" і "жовтій" зонах карантину вчителі зможуть викладати без засобів захисту.

У новому навчальному році шкільним вчителям дозволять проводити уроки без маски, однак в навчальних закладах "помаранчевої" зони педагоги повинні будуть носити захисний щиток. Як повідомляють "Факти", про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Учителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. У той же час в школах "помаранчевої" зони буде рекомендовано носити захисний щиток. Він прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес", — зазначив Ляшко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А чого я повинен носити маску? ": Харків'яни відмовляються дотримуватися карантину в метро і захищають порушників

Вчителі та учні повинні будуть заходити в школи в масках, але в класах зможуть їх знімати. Переміщатися по школі учні також повинні будуть в масках.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  Харків прибрали з "зеленої" зони карантину.

13 серпня на брифінгу за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міністр охорони здоров'я України Максим Степанов повідомив, що Харківська область увійшла до переліку регіонів з широким розповсюдженням COVID-19.

Таким чином, з понеділка, 17 серпня, в "жовтій" зоні, крім Харкова, перебувають Богодухівський, Валківський, Золочівський, Краснокутський, Нововодолазький, Первомайський і Чугуївський райони Харківської області.