Вбивство Яни Криворучко: в Харкові судитимуть поліцейських, обвинувачених в приховуванні злочину

Яна Криворучко зникла 29 червня 2019 року, її тіло знайшли 9 липня.

Обвинуваченими стали співробітники Холодногірського райвідділу.

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох співробітників поліції, яких підозрюють у приховуванні вбивства Яни Криворучко. Про це йдеться на офіційному сайті прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янин убив знайому, злякавшись дружини

За версією слідства, двоє старших оперуповноважених відділу кримінальної поліції Холодногірського райвідділу достовірно знали, що неповнолітній Данило Редін вбив дівчину і сховав її тіло, але вони приховали це. Правоохоронці не повідомили про злочин ні своєму керівництву, ні органу досудового розслідування.

У прокуратурі також впевнені, що співробітники поліції "зробили активні дії з приховування особи, яка вчинила вбивство, і трупа дівчини". Тобто фактично допомогли вбивці приховати сліди злочину.

Тепер правоохоронців звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.396 КК України (приховування особливо тяжких злочинів). Санкція статті передбачає арешт на строк до трьох місяців, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого мешканця Чугуївського району знайшли мертвим через п'ять днів

Як писав KHARKIV Today, Яна Криворучко зникла 29 червня 2019 року. Її тіло знайшли 9 липня в яру за приватним сектором в районі вулиці Рельєфної (район Холодної гори). У дівчини були колото-різані поранення і перелом кісток черепа. Пізнати Яну Криворучко вдалося тільки за татуюванням. 15 серпня Київський районний суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві, студента технікуму Данила Редіна. 2 вересня колегія суддів прийняла рішення залишити Редіна в СІЗО на час слідства, він сам повідомив в суді, що "справжнього вбивцю потрібно шукати". 8 жовтня йому продовжили запобіжний захід.4 лютого в Ленінському районному суді відбулося перше засідання. У суді Редін нічого не говорив. За жорстоке вбивство підлітку Даниїлу Редіну загрожує від 10 до 15 років в'язниці.