Вбивство дівчинки в Подвірках: мати на обліку в поліції не перебувала

У поліції розповіли подробиці затримання жінки.

Слідство триває. Санкція статті передбачає довічне ув'язнення.

Мешканка села Подвірки, яку сьогодні вранці затримали на Холодній горі оголеною і з пакетом в руках, де лежала голова її дочки, на обліку в поліції не перебувала. Про це повідомив заступник начальника відділу слідчого управління ГУ Нацполіціі в Харківській області Антон Санкін.

"В даний час жінка затримана в порядку статті 208. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого пунктом 2, частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство неповнолітньої дитини. Санкція статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі. На місце події виїхало керівництво Головного управління Національної поліції в Харківській області. В даний час досудове слідство триває. На обліку не перебувала. Є достатньо підстав її підозрювати у скоєнні даного злочину", — сказав Санкін.

Він додав: поліція також з'ясовує залежність жінки від алкоголю і наркотиків.

Як писав KHARKIV Today, близько 06:00 30 квітня поліцейським повідомили, що по вулиці йде оголена жінка. Коли вони виїхали на місце, то зрозуміли, що її стан неадекватний. В одній руці вона тримала ніж, в іншій — пакет, в якому лежала відрізана жіноча голова. Крім того, через дві з половиною години в поліцію надійшло повідомлення від 40-річного жителя села Подвірки про тіло 13-річної племінниці без голови.

За словами сусідів сім'ї, мати з дочкою жили в будинку, де сталося вбивство, років десять. З ними жив брат матері Антон. Жили бідно, але ніколи не сварилися, жінка не пила, нічого поганого сказати про них ніхто не може. Дівчинка ходила до школи, але через карантин сиділа вдома. Напередодні обох бачили у дворі — вони щось прибирали.