В які зони карантину потрапив Харків і райони області

Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка.

Жоден район області не потрапив в "червону" зону карантину. У "помаранчевій" — Харків, Люботин і ще п'ять районів області.

Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка, 5 жовтня. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

У "помаранчеву" зону віднесли:

Харків і Люботин, Богодухівський, Великобурлуцький, Зачепилівський, Первомайський і Харківський райони.

У "жовтій" зоні будуть:

Ізюм, Куп'янськ, Лозова та Чугуїв, Балаклійський, Барвінківський, Близнюківський, Валківський, Вовчанський, Дергачівський, Зміївський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Лозівський, Нововодолазький та Чугуївський райони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 500 лікарів і медсестер в Харківській області заразилися коронавірусом

Нагадаємо, станом на ранок 1 жовтня в Харківській області виявлено 19 128 заражень і зареєстровано 354 смерті. За останню добу коронавірус підтвердили у 450 пацієнтів. Наш регіон п'ятий день поспіль лідирує за приростом хворих на коронавірус. За кількістю хворих Харківська область залишається на третьому місці, на другому місці — Львівська область (20 590), на першому — Київ (23 155).