В уряді не виключають, що через коронавірус можуть перенести місцеві вибори

Денис Шмигаль розповів, що в разі повернення тотального карантину на території України, можливо, доведеться перенести місцеві вибори.

Посилення карантинних заходів можливе, якщо, як мінімум, в 10 регіонах почнеться гіперболічне зростання хворих коронавірусом.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що повернення карантину можливе, якщо в 10 і більше регіонах країни відбудеться гіперболічне зростання кількості хворих. Про це він сказав на прес-конференції 11 червня, повідомляє "LB.ua".

"Параметри, за якими обираються ті чи інші заходи щодо пом'якшення або посилення карантинних заходів, прописані. Вони дієві ... Ми не розглядаємо найближчим часом зміни системи управління карантином", — розповів прем'єр.

При цьому він повідомив, що посилення карантину можливе, якщо "в критичній кількості областей" почнеться гіперболічне зростання хворих. Цей факт буде приводом для посилення карантинних заходів. Йдеться мінімум про 10 регіонів країни.

Також прем'єр сказав, що в разі повернення тотального карантину не виключено, що доведеться перенести місцеві вибори.

"Якщо в Україні буде підстава для тотального обмеження, то ми будемо змушені перенести ці вибори", — заявив Шмигаль.

Станом на 11 червня  в Україні виявлено  29 тисяч 70 випадків COVID-19, з них 689 виявили за останню добу. У тому числі в Харківській області захворювання діагностували у 1374 осіб, за останню добу додалося 36 нових випадків.