В Україні залишать один критерій для послаблення карантину

Регіони будуть ділити на зони за кількістю хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів.

У Міністерстві охорони здоров'я вважають, що один показник зможе внести ясність при віднесенні регіону до тієї чи іншої зони.

В Україні введуть один критерій, необхідний для послаблення карантину, замість чотирьох. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Проаналізувавши показники, ми вирішили зробити ще зручніше і зрозуміліше — в який спосіб ми визначаємо і відносимо до того чи іншого рівня небезпеки — зелений, жовтий, помаранчевий або червоний. Вирішили об'єднати деякі показники в один показник. У нас була динаміка захворюваності, кількість хворих . Ми вирішили об'єднати це в один показник і рахувати, виходячи з кількості нових хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів. Це буде більш зрозумілий показник, його дуже легко буде порахувати", — сказав Степанов.

За словами міністра, новий підхід допоможе об'єктивно ділити регіони на зони. Відповідні документи про зміни вже направили до уряду.

"Роблячи пропозиції, ми намагалися врахувати всі без винятку нюанси, які є в нашій країні. Ситуація, яка на Сході України, відрізняється від того, що є на Заході. У нас різна кількість районів, міст. Тому ми врахували і ці маленькі райони, відповідні коефіцієнти, з іншого боку, ми врахували обласні центри, з огляду на те, що вони мають велику міграцію. Тобто велика кількість людей, які працюють в обласних центрах, живуть поруч з обласними центрами. Ми це врахували, внесли відповідні документи до уряду про зміни до постанови. Ми ще вдосконалили з точки зору, в першу чергу, розуміння", — пояснив він.

У Міністерстві охорони здоров'я просять дотримуватися протиепідемічних правил незалежно від зони, до якої віднесено той чи інший регіон.

"Якщо ми не дотримуємося цих обмежень, ми і далі будемо спостерігати велику кількість людей, які захворіли. Буде зростати кількість людей, які будуть госпіталізуватися", — підсумував Степанов.