В Україні за новою системою порахують ліси

Відомості, отримані за результатами проведення національної інвентаризації лісів, будуть вноситися до державного земельного кадастру.

Національну інвентаризацію лісів проводитимуть за кошти держбюджету.

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів" №643-IX, який Верховна Рада схвалила 2 червня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Відповідно до закону, в країні буде створена нова система збору даних про лісовий фонд. Мета —планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу лісів і так далі.

Тепер в законодавстві є визначення "національна інвентаризація лісів". Підписаний Зеленським документ визначає мету її проведення та джерела фінансування — це кошти держбюджету та інші джерела, не заборонені законодавством. Порядок проведення інвентаризації буде визначати Кабмін.

"Відповідно до закону, особи, уповноважені на проведення національної інвентаризації лісів, під час обстежень мають право перебувати на земельних ділянках лісового фонду України, крім випадків, передбачених законом", — йдеться в повідомленні.

Відомості, отримані за результатами проведення національної інвентаризації лісів, будуть вноситися до державного земельного кадастру.