В Україні призначили нового виконуючого обов'язки міністра освіти і науки

На цю посаду призначили Сергія Шкарлета.

У минулому Сергій Шкарлет підтримував Віктора Януковича. Сьогодні його підозрюють в плагіаті і корупції.

Сергій Шкарлет став заступником міністра освіти і науки та виконуючим обов'язки. Таке рішення прийняли 25 червня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

"У нас є призначення заступника освіти і науки України та покладання виконання обов'язків на Шкарлета Сергія Миколайовича. Я попутно дякую Любомиру Степанівну за такий тягар, який вона несла з честю і гідністю, виконуючи обов'язки міністра освіти і науки України", — сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Відзначимо, 47-річний Сергій Шкарлет — ректор Чернігівського національного технологічного університету. У 2010 році балотувався до Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів", тоді Шкарлет заявлял, що "повністю розділяє погляди і принципи "Партії регіонів".

За словами Президента України Володимира Зеленського, в той час "всіх вчителів заганяли" в цю партію. Через п'ять років він балотувався до Чернігівської облради вже від "Блоку Петра Порошенка".

В цьому році в наукових працях Шкарлета виявили "масштабний академічний плагіат". Йдеться про монографії "Фінансові інструменти державної політики економічного розвитку в Україні" та "Побудова моделей структурного типу з метою ідентифікації вимірювань інформаційного потенціалу".

Крім того, Шкарлета звинувачують в корупційних схемах. Так, в січні цього року Чернігівський технологічний університет купив за державні гроші Volkswagen Amarok VOLCANO за понад 1,5 мільйона гривень.