В одному з районів Харківської області вхід до храмів закрили для всіх парафіян

У Великодню ніч служби в храмах Валківського району пройдуть за закритими дверима, віруючих просять не йти туди.

У Великодню ніч служби в храмах Валківського району пройдуть за закритими дверима, віруючих просять не йти туди.

Такі заходи вжили у зв'язку з тим, що у Високопіллі (Валківський район) від коронавірусу померла 71-річна жінка, яка продавала свічки в храмі. Встановлено, що вона контактувала мінімум із 30 людьми. Всього у Валківському районі підтвердили 11 випадків коронавірусу.

Ні на території храмів, ні за нею, жителям Валківського району не вдасться освятити великодні кошики. Про це KHARKIV Today повідомила перший заступник голови Валківської РДА Наталія Осадча.

"У храмах будуть служби, але за зачиненими дверима, молитися будуть настоятелі храмів. За парканами, ми сподіваємося, нікого не буде, ми закликаємо до цього людей ... Якщо прийде одна людина і більше з ним нікого не буде, то він постоїть, але ми всі чудово розуміємо, що одна людина не прийде. Де б вони не стали — це буде скупчення людей, за парканом, за 20 метрів від паркану. Ми говоримо, що масового освячення не буде, їм не потрібно йти навіть", — пояснила Осадча.

У Високопіллі, де жила померла від коронавірусу жінка, храм буде закритий.

Нагадаємо, 13 квітня в Валківській районній лікарні померла 71-річна жінка. Через два дні  ПЦР-тест підтвердив у неї коронавірус. Жінка продавала свічки в храмі і контактувала з багатьма людьми, на самоізоляцію пішов також священик. Зараз в селі Високопілля, де жила жінка, закритий в'їзд і виїзд: впускають тільки місцевих жителів, вимірюючи їм температуру.