В одному з парків Харкова побудують льодову арену

Палац для занять зимовими видами спорту з'явиться в парку Машинобудівників.

На новій льодовій арені у Харкові буде 2,5 тисячі місць.

24 лютого на третій сесії Харківської міськради VIII скликання депутати внесли зміни до Програми розвитку фізкультури і спорту на 2017-2025 роки і виділили ділянку землі в парку Машинобудівників (поруч з "Турбоатомом") для будівництва льодової арени. Палац зимових видів спорту хочуть побудувати поряд з майбутнім урбан-парком вуличних культур.

"Ми проєктуємо льодову арену, вона буде в парку Машинобудівників. Площа земельної ділянки 4,3 гектара, там буде стаціонарних місць 2,5 тисячі. Розмір головного поля буде 30 на 60 метрів, розмір ще одного 28 на 58 метрів, так зване тренувальне. Крім того, там буде розміщено поле для керлінгу, будуть роздягальні, приміщення для тренерів і так далі. Це багатофункціональна льодова арена", розповів секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Він уточнив, поруч створять урбан-парк, на нього витратять 30 мільйонів гривень.

"Буде доступність стадіон "Металіст", ДК "Металіст", ми робимо там унікальну річ, разом відкриємо. Далі, теж в пішій доступності від метрополітену, льодова арена, урбан-парк. Буде дуже таке спортивне, видовищне місце для харків'ян, дуже класний проєкт ", додав Ігор Терехов.

Нагадаємо, в Харкові є льодовий палац на проспекті Тракторобудівників, 55-б. Ділянка, на якій хочуть будувати урбан-парк і льодову арену, багато років перебувала у приватній власності, її навіть намагалися незаконно продати за три мільйони доларів в 2019 році. Після цього місто повернуло частину парку у власність громади.

Як писав KHARKIV Today, в урбан-парку планують створити 15 локацій, присвячених всім видам вуличних культур, бази для тренувань, для теоретичних занять і коворкінгу, а сама локація буде працювати цілий рік.