"Улюбленого" лісника президента судитимуть за службову недбалість

Віктору Сисі загрожує до п'яти років за ґратами.

Прокурор вважає, що з вини колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сиси вирубали дубів на 4,2 мільйона гривень.

До суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього директора "Гутянського лісгоспу" за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними прокуратури, Віктор Сиса недобросовісно ставився до своїх прямих обов'язків і виконував їх неналежним чином.

"В результаті зазначених дій у Володимирському лісництві "Гутянського лісгоспу" невстановленими особами протягом 2019 року незаконно вирубали і вивезли понад 200 дубів. Сума збитку, нанесеного державі, становить майже 4 мільйони 200 тисяч гривень", — розповіли правоохоронці.

Віктора Сису звинувачують за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Нагадаємо, екс-директора "Гутянського лісгоспу" підозрюють в передачі 110 тисяч доларів хабара детективу НАБУ за закриття кримінального провадження. Наприкінці вересня він двічі не приїжджав на судове засідання до Києва через хворобу. Адвокат не озвучував діагноз, але повідомляв, що у Віктора Сиси пневмонія і він здавав тест на коронавірус.