Українцям рекомендують утриматися від поїздок до Італії й Ірану через коронавірус

У чотирьох регіонах Італії та чотирьох містах Ірану є ризик заразитися коронавірусом.

Міністерство закордонних справ України просить не відвідувати італійські провінції й кілька іранських міст через загострення епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням китайського коронавірусу.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок в північні регіони Італії — Ломбардія, Венето, Емілія-Романья і П'ємонт, де загострилася епідемічна ситуація, пов'язана з поширенням нового коронавірусу (2019 nCo). Крім того, у зв'язку з першими випадками смерті від коронавірусу просять не їздити до Ірану, зокрема в міста Тегеран, Кум, Арак і Гілан. Про це повідомили 24 лютого в департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України.

Тих, хто залишився в зазначених регіонах Італії та Ірану, просять бути обережними, не відвідувати уражені вірусом провінції і міста та повідомити про своє місцезнаходження в найближче консульство України або залишити інформацію  тут

У департаменті консульської служби відзначили: влада Італії повністю ввела карантинні заходи в десяти муніципалітетах регіону Ломбардія і муніципалітеті Чинто-Еуганео в провінції Падуя, а також регіоні Венето, а влада Ірану обмежила рух всередині країни, закрили школи і скасували масові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как из аэропорта "Харьков" в обсервацию вывозили пассажиров из Китая

Українцям, які опинилися в Італії чи Ірані, або все-таки планують відвідати ці країни, радять регулярно і ретельно мити руки, уникати контактів із хворими на ГРВІ людьми, прикривати паперовою хусткою рот і ніс під час кашлю і чханні, користуватися антивірусними препаратами або антибіотиками тільки за призначенням лікаря, регулярно протирати поверхні в приміщенні, використовувати маску при підозрі на захворювання. У департаменті нагадали: товарів із Китаю побоюватися не варто, оскільки вірус через них не передається. Боятися не потрібно і домашніх тварин — підтвердження того, що вони можуть переносити вірус, немає. Однак руки після контакту з ними мити рекомендують.

Детальну інформацію про коронавірус можна дізнатися за посиланням або за номером телефону —1500 (загальнонаціональний цілодобовий номер). У разі надзвичайних ситуацій, звертайтеся за номерами "гарячої лінії" +39 3519 886 823 (посольство України в Італії), +39 3487 254 038 (генеральне консульство України в Мілані) і +39 327 736 48 22 (генеральне консульство України в Неаполі) , +98 9128 436 681 (посольство України в Ірані).

Відзначимо, рейси в Тегеран не скасували, з аеропорту "Харків" польоти здійснюють авіакомпанії Qatar Airways і Buta Airways.

Як писав KHARKIV Today, в Италию из Харькова новые авиарейсы откроют с 1 июня 2020 года

Український лоукостер "SkyUp Airlines" запустить нові авіарейси із Харкова до Італії, які будуть виконувати з 1 червня по 28 вересня 2020 року.

Літаки будуть приземлятися в італійському місті Ламеція-Терме, розташованому в регіоні Калабрія. Вартість квитків із Харкова в Ламеція-Терме стартує від 2 428 гривень без урахування багажу, в зворотному напрямку — від 2 578 гривень. Рейси виконуватимуться по понеділках. Крім Харкова в Італію можна полетіти також з Києва, Львова та Одеси.