Учасники АТО/ООС, яким не видали землю, вийдуть на мітинг в Харкові

За словами організатора акції Леоніда Маслова, землю учасникам бойових дій не виділяють масово.

Організатори обіцяють, що акція протесту буде без політики і гасел.

У суботу, 10 жовтня, на площі Свободи в Харкові відбудеться акція протесту учасників АТО / ООС. Як повідомив KHARKIV Today організатор акції, адвокат Леонід Маслов, мета — звернути увагу суспільства і держави на невиділення землі учасникам бойових дій та їх родичам.

"Мова йде про масовий характер. Лише одиниці отримують землю, і то це кишенькові громадські організації, і то дають землю не дуже хорошої якості. І робиться це з метою використовувати бійців АТО і ООС для якихось угод. Потім викуповують у цих АТОшників землю", — зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян кличуть на мітинг на захист тварин

За словами Маслова, акція носитиме неполітичний характер. Її учасники зберуться і складуть списки тих, хто має право на отримання землі, але не отримав її. Проблема актуальна протягом усього періоду бойових дій на Донбасі. Очікується, що прийдуть до стін ХОДА близько 100 чоловік.

"На сьогоднішній день немає ніяких пропозицій землі, наприклад, під забудову. Немає взагалі механізму ніякого. Нам головне, щоб була якась пропозиція, якась черговість. Мені земля не потрібна, мені потрібно, щоб дали, в першу чергу, тим, хто залишився без руки і без ноги. Це потрібно упорядкувати і цим потрібно займатися. А зараз немає ніякої пропозиції", — розповів Маслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в Харкові пройшов День пам'яті захисників України

Адвокат нагадав, що на першочергове виділення у власність або користування земельними ділянками для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва мають право саме учасники бойових дій.

"Я закликаю кожного бійця або батьків загиблих бійців, які не отримали землю, яких годують сніданками в державних службах, вийти на мітинг 10 жовтня і вимагати від влади своє право на землю", — повідомив організатор акції.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в Харкові встановлять меморіальну дошку загиблому воїну АТО.