У Золочеві купили найдорожчий папір в Україні

Селищна рада купила вісім пачок паперу.

Якщо раніше в Золочівській селищній раді за офісний папір віддавали по 135 гривень за пачку, то тепер побили новий рекорд в 150 гривень.

21 травня відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради уклав договір з фірмою підприємця Миколи Гусака про постачання восьми пачок ксероксного паперу на загальну суму 1200 гривень. Отже, одна пачка коштувала відділу 150 гривень. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на відповідний тендер в системі ProZorro.

"Це найдорожчий ксероксний папір в Україні", — відзначили в ХАЦ, вказавши на новий ціновий рекорд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міськрада купила щоденники та планінги з гербом Харкова на 50 тисяч гривень

До цього Золочівська селищна рада купувала папір в іншої фірми — підприємця Олени Юхно — на 54 тисячі гривень. Вартість однієї упаковки тоді склала 135 гривень.

У ХАЦ кажуть: замовники по всій Україні витрачають на папір по 80 гривень за одну пачку, що вдвічі дешевше покупок Золочівської ОТГ. Наприклад, Головне управління Нацполіціі в Харківській області віддає за папір по 70 гривень.

"Тому правоохоронцям якраз час запитати у чиновників Золочівської селищної ради щодо ціноутворення. Адже Золочівський селищна рада ігнорує інструменти для економії коштів платників податків і переплачує в два рази за папір", — підсумували в Харківському антикорупційному центрі.