У Зміївській РДА купували непотрібні меблі і проводили завищені тендери

Держаудитслужба виявила у відділі освіти Зміївської РДА порушення майже на 2 мільйони гривень.

У відділі освіти Зміївської РДА купували непотрібні меблі за рахунок субвенції, проводили тендери на великі суми і неправильно заповнювали тендерну документацію. 

Співробітники Державної аудиторської служби виявили у відділі освіти Зміївської районної державної адміністрації Харківської області порушення на суму понад 1,9 мільйона гривень. Про це повідомили в Держаудитслужбі.

Йдеться про порушення в період з 1 січня 2017 року по 30 червня 2019 року. Фахівці встановили, що у відділі освіти відшкодували гроші за електрику в дитячих оздоровчих закладах, яке було включено у вартість путівки і оплачено батьками, не із спеціального, а із загального фонду. Загальна сума склала 48,27 тисячі гривень.

Крім того, відділ освіти купив меблі для інклюзивних центрів, які не були передбачена відповідним документом, за рахунок державної субвенції, і порушував процедуру проведення державних закупівель — невчасно публікував звіти про укладені договори в 2018 році про ремонт приміщень та медіатеки на 384,63 тисячі гривень.

Ще кілька порушень аудитори виявили в перевищенні допустимих сум тендерів. Відповідно до закону "Про державні закупівлі", відділ освіти не повинен був купувати товар або послугу, яка дорівнює або перевищує мільйон гривень, і роботу в розмірі 5 мільйонів гривень. Так, комп'ютерне обладнання відділ освіти придбав за 573,16 тисячі і 319,02 тисячі гривень, шкільні меблі — за 265,93 тисячі і 309,59 тисяч гривень.

Після ревізії Держаудитслужба направила попередження у відділ освіти Зміївської РДА про неналежне виконання бюджетного законодавства та зажадала усунути порушення протягом місяця. Крім того, трьох співробітників відділу освіти вже притягнули до адміністративної відповідальності за порушення у веденні бухгалтерського обліку, ще відносно п'ятьох склали протоколи за порушення законодавства в сфері закупівель і направили їх у Зміївський районний суд. Про результати перевірки повідомили Зміївську РДА та правоохоронні органи.

Відзначимо, начальником відділу освіти Зміївської РДА в зазначений період (з 2017 по теперішній час) є Віра Шаповалова.

Як писав KHARKIV Today, в училище физкультуры №1 платили зарплаты во время больничного и вместо снарядов покупали лекарства.