У закладах Харківської області продовжують порушувати карантинні правила

З початку карантину перевірки провели майже в 25 тисячах закладів і порушували встановлені правила в 28% випадків.

Одне з найпоширеніших порушень — відсутність або неправильне носіння захисних масок.

Минулого тижня фахівці провели 1 389 перевірок. Вони відвідали заклади громадського харчування, продовольчої торгівлі, ринки та інші об'єкти. Порушення виявили на 544 об'єктах або в 39% випадків, перевіряючі виписали приписи. До адміністративної відповідальності за порушення карантину притягнули 33 осіб. Про це повідомили в Держспоживслужбі в Харківській області.

Спільні перевірки фахівці проводять разом з органами місцевої влади та поліції — в закладах громадського харчування, громадському транспорті та нічних клубах. Такі перевірки в Харківській області проводили 350 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янин, який гуляв по супермаркету без маски, заплатить 17 тисяч гривень штрафу

"Під час перевірок виявлялися факти зневаги відвідувачами до використання засобів захисту, зокрема, відсутність або неправильне носіння захисних масок, що зафіксовано в харківському метрополітені на станціях "Держпром" та "Університет". За результатами моніторингу на пасажирів склали 32 протоколи про порушення санітарного законодавства", — пояснили в Держспоживслужбі.

З початку карантину фахівці провели 24 тисячі 301 перевірку щодо дотримання карантинних вимог, порушення карантинних вимог виявили в 28% випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен другий — без маски: кондуктори, водії і пасажири в наземному транспорті Харкова ігнорують карантин

У Держспоживслужбі в Харківській області нагадують про необхідність дотримуватися соціальної дистанції і маскового режиму, а також регулярно мити руки з милом, обробляти їх антисептиком.

Як писав KHARKIV Today, в Харківській області підтвердили 6360 випадків коронавірусу (204 за минулу добу). В тому числі, 162 особи з виявленим діагнозом померли і 2714 — одужали.