У Верховній Раді не знають про заяву харківської фірми щодо вакцини від COVID-19

Харківська фармакологічна компанія "Біолік" хоче запустити виробництво російської вакцини.

За словами Михайла Радуцького, зареєструвати в Україні російську вакцину від коронавірусу не можна.

У Верховній Раді поки нічого не знають про заяву харківської фармацевтичної компанії "Біолік" щодо реєстрації в Україні російської вакцини "Супутник V". Але навіть якщо така надійде, зареєструвати вакцину не вийде. Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на голову комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайла Радуцького.

"Ми не можемо за законом реєструвати вакцину, яка не має кваліфікації Всесвітньої організації охорони здоров'я та країн з жорсткою регуляторною політикою США, країн Європейського Союзу, Швейцарії, Японії", — пояснив Радуцький.

Нагадаємо, Віктор Медведчук оприлюднив документи, де харківська компанія просить Міністерство охорони здоров'я України дозволити реєстрацію російської вакцини "Супутник". Виробництво вакцини обіцяють запустити на початку 2021 року.

Як писав KHARKIV Today 8 грудня Російський фонд прямих інвестицій заявив про намір харківської фірми "Біолік" виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V". У Службі безпеки України назвали цю інформацію провокацією.

У той же день компанія "Біолік" відреагувала на інформацію. Там заявили про технічну можливість почати виробництво вакцини, але тільки при наявності державної реєстрації в Україні.