У скандальному лісництві під Харковом тривають масштабні вирубки

Зловмисники різали дуби в Гутянського лісництві

Поліцейські затримали двох "чорних лісорубів".

18 липня лісники виявили біля села Щербаки Богодухівського району пеньки і зрізані дуби. Вони повідомили в поліцію. Слідчо-оперативна група на місці затримала двох чоловіків 41 і 48 років з бензопилою. Обидва вони живуть в Краснокутському районі.

Лісоруби встигли зрізати 93 дуба. Знищені дерева і бензопилу поліцейські вилучили як речові докази.

Як повідомляє прес-служба Нацполіціі в Харківській області, чоловікам повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна вирубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 7 років. Зараз лісоруби знаходяться в ізоляторі, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Гутянське лісництво прославилося на всю Україну в липні минулого року, коли про масштабні вирубки в лісі заявив Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Харкова. 31 жовтня 2019 року голову лісгоспу Віктора Сису затримали під час дачі хабара старшому детективу НАБУ в розмірі 110 тисяч доларів. Зараз триває суд, проте, вирубки в лісництві тривають. У лютому 2020 го року дерев вирубали на мільйон гривень.