У швидкісних потягах Київ — Харків з'явиться Wi-Fi

На першому етапі в "Укрзалізниці" хочуть запустити Wi-Fi в швидкісних потягах.

"Укрзалізниця" запустила пілотний проєкт по напрямку Київ — Харків. Якщо він покаже хороший результат, з часом підключатися до Wi-Fi зможуть пасажири всіх потягів.

У пасажирських потягах хочуть впровадити Wi-Fi-доступ до Інтернету. На першому етапі він з'явиться в потягах "Інтерсіті +" сполученням Київ — Харків. Про це повідомили в пресслужбі акціонерного товариства "Укрзалізниця".

"Наше завдання — створити якісний сервіс в пасажирських попотягах. Одна з основних тенденцій сьогодення — це мобільність і присутність онлайн. Потяги "Інтерсіті +" часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих потягах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до Інтернету", — пояснив директор з питань інформаційних технологій "Укрзалізниці" Володимир Рєзнік.

До впровадження в потягах Wi-Fi залучили інвесторів, зараз вивчають нові технології, які допоможуть забезпечити якісний високошвидкісний Інтернет протягом усього маршруту і вирішити проблему покриття сліпих зон. Якщо пілотний проєкт виявиться успішним, Wi-Fi обіцяють впровадити у всіх потягах.

Як писав KHARKIV Today, 12 січня в Україні запустили продаж квитків на потяг у Viber та Telegram за допомогою чат-бота. На 5 лютого ним скористалися 74 тисячі жителів, більшість віддала перевагу Viber. Всього забронювали близько 1,2 тисячі квитків. Кожен п'ятий оплачував за допомогою Apple Pay або Google Pay. Як відзначили в "Укрзалізниці", в чат-боті квитки коштують дешевше, оскільки їх продають без посередників. Також з'явилася нова функція — в чат-боті можна купити пільгові дитячі та студентські квитки.