У поліції розповіли подробиці загибелі фотографа на заводі в Харкові

Від падіння з висоти фотограф отримала травми несумісні з життям.

Минулої суботи ввечері на заводі імені Шевченка відкрилася фотостудія Darkloft. Одна з гостей — фотограф Галина Карацюба вийшла на дах будівлі і впала в технічну шахту.

18 липня о 22:00 поліцейським повідомили, що на території заводу, розташованому по вулиці Москалівській, в технічній шахті виявили тіло 35-річної жінки. Вона впала туди під час презентації фотолокації і загинула від отриманих травм. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

За словами начальника слідчого управління Нацполіціі в Харківській області Сергія Чижа, поліцейські встановили, що на другому поверсі заводу підприємець орендував приміщення площею 1 007 квадратних метрів. Одне приміщення площею 300 квадратних метрів обладнали під зал проведення тематичних фотосесій з різними фотолокаціями.

"Через чати і форуми фотографів чоловік вирішив провести презентацію приміщення для залучення клієнтів. 18 липня з 12:00 ця територія відкрилася для відвідування. О 20:40 35-річна жінка пішла в сторону сходів, що ведуть до даху будинку. На зауваження і попередження не реагувала. Через 10-15 хвилин стало відомо, що вона впала в технічну шахту", — пояснив він.

19 липня слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) і ч. 2 ст. 275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання, безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України. У поліції продовжують досудове розслідування.

На сторінці фотостудії в Instagram розповіли, що фотограф гуляла по заводу Шевченка сама.

"Незадовго до кінця заходу, фотограф Галина Карацюба пішла зі студії, перелізла через огорожу і самовільно пішла гуляти по території заводу", — уточнили в Darkloft.

У Галини Карацюби залишилася донька, якій не виповнилося ще й чотирьох років.