У НАБУ розповіли подробиці затримання чиновника Харківської ОДА

Підозру затриманому директору департаменту капітального будівництва ХОДА Андрію Винниченку повинні оголосити сьогодні.

Під час обшуків в будівлі Держпрому, де знаходиться департамент капбудівництва, у чиновника вилучили 1 млн 320 тисяч гривень.

Андрій Винниченко відпрацював на посаді в ХОДА десять днів і хабар не пов'язаний з його новою роботою. До цього він працював в "Харківобленерго" майже 16 років.

Обшуки почалися о 19:00 3 серпня і завершилися вранці наступного дня  — о 04:00 4 серпня. Про це повідомив детектив НАБУ Микола Карась.

"Викрито на отриманні неправомірної вигоди директора одного з департаментів ХОДА після отримання ним хабара за допомогу у вирішенні питання щодо приєднання електроустановок до "Харківобленерго" приватній особі. Відповідно, були проведені слідчі дії, обшуки, за результатами яких були вилучені грошові кошти, а саме неправомірна вигода в розмірі 1 мільйон 320 тисяч гривень. На даний момент чоловік затриманий, вирішується питання про повідомлення йому підозри", — пояснив він.

За словами детектива НАБУ, подільників чиновника шукають.

"Зараз встановлюються обставини по причетності інших людей до скоєння вказаного злочину. На це потрібен час, нам необхідно проаналізувати всі ті обставини і ту інформацію, яку ми отримали в результаті проведення слідчих дій", — додав Карась.

Нагадаємо, в обмін на гроші Андрій Винниченко пообіцяв "допомогти" приватному підприємцю вирішити питання з підключенням електроустановок його компанії до електромереж. Вартість своїх "послуг" чиновник оцінив у 2200 гривень за підключення кожного кіловата потужності. Він почав працювати в Харківській облдержадміністрації навесні. 8 квітня голова ХОДА Олексій Кучер підписав розпорядження про його призначення начальником управління паливно-енергетичного комплексу, до цього він працював в "Харківобленерго" — з 2004 року і "Північній електроенергетичній системі "Укренерго".