У МОЗ заявили про госпіталізацію тільки важких хворих в разі зростання захворюваності COVID-19

Коли введуть новий план госпіталізації, не повідомляється.

Міністерство охорони здоров'я України планує змінити підхід до госпіталізації хворих коронавірусом.

При збільшенні кількості випадків коронавірусу, госпіталізувати будуть тільки пацієнтів у важкому стані. Про це заявила лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська.

"Якщо буде спостерігатися таке зростання захворюваності, то ми змушені будемо міняти стратегію, зокрема, і щодо госпіталізації людей. Зараз у нас є можливість госпіталізувати максимум тих людей, які потребують будь-яких медичних втручань. Середньої тяжкості форми захворювання також входять в показання до госпіталізації. І цим наша країна відрізняється від багатьох країн Західної Європи, Сполучених Штатів Америки, де госпіталізували тільки людей у ​​важкому стані. Але якщо буде спостерігатися таке зростання захворюваності, то, звичайно, ми змушені будемо госпіталізовувати людей тільки з важкими формами захворювання. Це ускладнить якість надання медичної допомоги", — сказала Голубовська.

За її словами, зараз в Україні коронавірусна ситуація краща, ніж у багатьох країнах Європи і немає поки "такого колапсу". Однак є його загроза, якщо не дотримуватися карантинних вимог.

"Щоб уповільнити таке зростання захворюваності, ми повинні зробити все від нас залежне, щоб кількість хворих щодня не набувала таких дуже небезпечних цифр. Тому давайте зробимо все можливе, щоб уберегти себе, своїх близьких, допомогти медперсоналу надавати вам якісну медичну допомогу", — закликала Голубовська .

Як писав KHARKIV Today, станом на 21 серпня в Харківській області підтверджені 7033 діагнози COVID-19, за добу — плюс 184. Ще двоє пацієнтів померли, за весь період пандемії — 173 летальних випадків.