У МОЗ назвали умову, за якої українцям дозволять в'їжджати до країн ЄС

Основний критерій — динаміка захворюваності.

Поки в Україні в 1,5 раза перевищено критерій, необхідний для отримання дозволу на в'їзд до країн ЄС.

Країни Європейського союзу відкриють свої кордони для українців, якщо за добу кількість виявлених випадків коронавірусу в Україні не буде перевищувати 480, — передає "РБК-Україна" з посиланням на міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

"Динаміка захворюваності за останні два тижні у нас перевищує ті норми, які для себе встановили в Європі. Ми вважали: орієнтовно, якщо у нас протягом двох тижнів кількість випадків не буде перевищувати 460-480 хворих, то тоді ми впишемось в сьогоднішні критерії Європейського Союзу", — сказав Степанов.

Однак критерії для в'їзду до країн ЄС можуть змінюватися в залежності від рівня захворюваності в Європі. Список країн, громадяни яких можуть в'їжджати до ЄС, переглядають кожні кілька тижнів. 16 липня Євросоюз  не вніс  Україну до списку безпечних країн.

Відзначимо, за останню добу в Україні зафіксовано 809 нових випадків коронавірусу, це в півтора раза більше необхідної для відкриття кордонів ЄС норми.

Як писав KHARKIV Today,  станом на ранок 17 липня в Україні виявлено 57 264 випадки коронавірусу. Після ускладнень від коронавірусу померли 1456 чоловік, одужали — 29 769.