У Міністерстві інфраструктури заявили, що авіакомпанії вводять в оману польотами після 22 травня

Аеропорти поки не відновлюють роботу.

Продаж квитків деякими авіакомпаніями на травень-червень не означає найближче відкриття аеропортів.

Авіакомпанії, які відкрили бронювання квитків з 23 травня, вводять людей в оману. Міністерство інфраструктури поки тільки готує рекомендації по роботі аеропортів після карантину, проте про відновлення авіасполучення з іншими країнами поки не йдеться, — передає "Громадське" з посиланням на прес-секретаря Міністерства інфраструктури України Оксани Герасимової.

"Щодо дій з продажу квитків на 23 травня — такі дії до прийняття рішень урядом є передчасними і вводять в оману пасажирів. Рекомендації по роботі аеропортів готуються, відкриття сполучення з іншими країнами залежить від рішень відповідних урядів щодо відкриття кордонів для громадян інших держав та епідеміологічної ситуації", — пояснила Герасимова.

Вона додала: необхідно орієнтуватися тільки на офіційні заяви та рішення уряду. У Міністерстві також нагадали, що Євросоюз не рекомендує до 15 червня відкривати кордони для громадян третіх країн.

Як писал KHARKIV Today, лоукостер Wizz Air відкрив бронювання квитків з Харкова до Польщі (Вроцлав). Найближча дата — 24 травня. Також авіакомпанія пропонує рейси до Німеччини і Австрії. Однак аеропорт "Харків" поки відновлювати роботу не планує.