У мерії розповіли, коли чекати відкриття харківського зоопарку

Зоопарк, який обійшовся місту в мільярди гривень, обіцяли відкрити ще два роки тому.

У міськраді кажуть, що зоопарк відкриється приблизно через рік.

Харківський зоопарк, який закритий на реконструкцію вже більше чотирьох років, планується відкрити до наступного Дня міста — 23 серпня 2021 року. Про це під час інспекції робіт у вівторок, 20 жовтня, повідомив перший віце-мер Ігор Терехов.

Зараз на будівельних роботах задіяні 400 чоловік. В експозиційних зонах "Стежка тигра", "Королівство слонів", "Африканське сафарі", Будинку жирафів в "Африканській савані" і "Планеті мавп" вже живуть перші мешканці.

Як повідомляв KHARKIV Today, зоопарк закрився на реконструкцію влітку 2016 року. Тоді ж в міськраді заявляли, що реконструювати зоопарк збираються за рік-півтора. На реконструкцію зоопарку збиралися витратити близько 50 мільйонів гривень.

Однак сьогодні загальна вартість реконструкції харківського зоопарку становить близько двох мільярдів гривень.

Забудовник обіцяє, що харківський зоопарк перевершить за рівнем багато європейських зоопарків, а вже до кінця грудня більшість тварин переїде до нових місць свого постійного проживання.

Тільки в цьому році зоопарк оголошував, що витратить 1,3 мільйона гривень на техслужби і кормокухню, 54 мільйони гривень — на кафе на 200 посадкових місць, 30 мільйонів — на кафе с анакондою і 20 мільйонів гривень — на кафе в зоні "Театр природи", 79 мільйонів гривень — на будинок ветеринарів, 74 мільйони гривень — на приміщення для утримання хижаків і відкриті вольєри для левів, 34 мільйони гривень — на реконструкцію будинку юннатів і вольєра для мавп, 31 млн гривень — на реконструкцію басейнів, 90 мільйонів гривень — на будиночок для пінгвінів, 17 мільйонів гривень — на туалет в зоні "Світ узбережжя", 6 мільйонів — на туалет в зоні "Контактний зоопарк", 30 мільйонів гривень — на сіносховище, кімнату для охорони і автовагову, майже півмільярда гривень — на океанаріум і 111 мільйонів гривень — на будинки для бегемотів і жирафів.