У мерії передумали — школярів відправлять на канікули

З понеділка, 19 жовтня, учні шкіл сидять по домівках.

За півтори години до цього підлеглі Кернеса рапортували, що школи продовжують працювати. Але пізніше рішення змінили.

В учнів шкіл канікули почнуться достроково — з понеділка. Про це повідомив перший віце-мер Ігор Терехов.

"Школи, як це зазначено у рішенні Кабінету міністрів, йдуть на канікули з 19-го жовтня, але дитячі садки працюють", — написав він на своїй сторінці в Facebook.

Чиновник додав, що в Харкові з наступного тижня закриють нічні клуби і розважальні зони в ТРЦ. Спортивні клуби продовжують працювати, але відвідувачі повинні дотримуватися дистанції. Транспорт зупиняти не будуть, а за дотриманням карантину будуть стежити.

Нагадаємо, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій у Харківській міськраді Ігор Терехов говорив, що школи закривати не планують

"Школи за постановою Кабміну і висновками вчорашнього засідання [комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Києві — ред.] нам не наказано закривати. Тому працюють як і працювали, йдуть на ті планові канікули, які є. Ольга Деменко [директор департаменту освіти — ред.] доведе до керівництва шкіл, що якщо ми бачимо, що батьки не хочуть вести дітей до школи, ми не будемо наполягати, тому що така епідситуація. Згідно з тими нормативно-правовими документами, які ми маємо сьогодні, нас не зобов'язують закривати школи. Канікули почнуться за розкладом, якщо не буде ніяких нормативно-правових документів, що зобов'яжуть нас закрити школи раніше", — пояснив Терехов.