У мерії обіцяють, що всі харків'яни зможуть попрощатися з Кернесом

Харків'яни будуть стояти в живій черзі.

Церемонія прощання відбудеться в Харківському театрі опери і балету. За словами Терехова, комунальників ніхто не змушує приходити до ХНАТОБу.

Всі харків'яни, які хочуть попрощатися з мером Геннадієм Кернесом, зможуть це зробити. Ніяких обмежень в день прощання не буде. Головне правило — дотримання маскового режиму і соціальної дистанції. Про це повідомив секретар міськради Ігор Терехов.

"Дуже важко тримати соціальну дистанцію, масковий режим. Буде організований прохід, вихід. Працюватимуть волонтери, правоохоронні органи. Останні  два дні почала мусуватися тема про пропускний режим. Нічого подібного. Той, хто хоче попрощатися, стає в живу чергу і прощається з Геннадієм Адольфовичем", — сказав Терехов.

Церемонія прощання розпочнеться в оперному театрі о 9:00 і триватиме до 13:00. Геннадія Кернеса поховають на кладовищі № 2, похорони почнуться орієнтовно о 13:30. Під час руху похоронної процесії частину вулиці Сумської перекриватимуть, в районі другого кладовища на вулиці Пушкінській проїзд буде заборонений до 16:00. Які вулиці ще будуть перекривати, в мерії ще не назвали.

За словами Терехова, в Харкові ніхто не змушує співробітників комунальних підприємств в обов'язковому порядку приходити на прощання і на похорон.