У листопаді суд почне слухати справу двох харківських оперів, обвинувачених в приховуванні вбивства

За версією слідства, двоє співробітників Холодногірського райвідділу приховали вбивство дівчини підлітком.

Максимальне покарання, яке загрожує поліцейським — три роки позбавлення волі.

28 жовтня в Ленінському районному суді Харкова відбулося підготовче засідання за обвинуваченням двох поліцейських, які приховали жорстоке вбивство 26-річної харків'янки Яни Криворучко.

"Вирішили всі питання і призначили дату наступного судового засідання", — розповіла KHARKIV Today суддя Олена Бородіна.

Прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко уточнив, що засідання по суті призначено на 9 листопада.

Як писав KHARKIV Today, на початку жовтня прокурор направив до судуобвинувальний акт щодо двох співробітників поліції, яких звинувачують в приховуванні вбивства Яни Криворучко. За версією слідства, двоє старших оперуповноважених відділу кримінальної поліції Холодногірського райвідділу достовірно знали, що неповнолітній Данило Редін вбив дівчину і сховав її тіло, але вони приховали це. Їх звинувачують у скоєнні злочину за ч.1 ст. 396 Кримінального кодексу України (приховування особливо тяжких злочинів). Санкція статті передбачає арешт на строк до трьох місяців, обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, Яна Криворучко зникла 29 червня 2019 року. Її тіло знайшли 9 липня в яру за приватним сектором в районі вулиці Рельєфної (район Холодної гори). У дівчини були колото-різані поранення і перелом кісток черепа. Пізнати її вдалося тільки за татуюванням. 15 серпня Київський районний суд обрав запобіжний захід для підозрюваного у вбивстві, студента технікуму Данила Редіна. 2 вересня колегія суддів прийняла рішення залишити Редіна в СІЗО на час слідства, він сам повідомив в суді, що "справжнього вбивцю потрібно шукати". 8 жовтня йому продовжили запобіжний захід. 4 лютого 2020 року в Ленінському районному суді відбулося перше засідання. У суді Редін нічого не говорив. За жорстоке вбивство підлітку Данилу Редіну загрожує від 10 до 15 років в'язниці.