У лікарні Харківської області приїдуть ревізори

Вірусологи і пульмонологи оцінять забезпеченість медичними засобами лікарень в регіонах і готовність лікарів до прийому коронавірусних хворих.

У Києві відбулася нарада під головуванням Зеленського.

Лікарні Харківської області перевірять на готовність приймати хворих з коронавірусом. Про це повідомили в Офісі президента.

14 квітня в Києві відбулася нарада під головуванням Президента України Володимира Зеленського. На ньому міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що інспектувати лікарні у всіх регіонах будуть вірусологи і пульмонологи. Вони перевірять стан забезпечення лікарень медичними засобами і готовність самих лікарів до прийому таких хворих.

"Також буде детально вивчений кожен випадок смерті, щоб з'ясувати причини, особливо в областях, де рівень смертності дуже високий", — повідомляє ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого не вистачає лікарням Харківської області, які повинні приймати хворих коронавірусом: дані МОЗ

Зеленський визнав, що в деяких областях кількість смертей значно вища, ніж в інших. За його словами, цим областям, можливо, потрібно надати допомогу.

У той же час на нараді відзначили, що зафіксовано спад зараження COVID-19 в Тернопільській області, яка була в лідерах за кількістю інфікованих коронавірусом.

"Якщо нам вдасться пройти Великдень так, щоб не було скупчень і щоб якомога менше людей заразилися, ми зможемо говорити про поліпшення ситуації в Україні. Але доти кожен українець повинен усвідомлювати важливість карантину", — резюмував глава держави.

KHARKIV Today раніше писав, що кількість підозр на COVID-19 в Харківській області виросла до 70