У ліцеї в Харківській області, де отруїлися діти, учні початкової школи вийшли на навчання

Харчоблок в Дергачівському ліцеї №3 не працює, чим отруїлися діти, поки невідомо.

Дослідження не показали збудника інфекційного захворювання.

Станом на 23 листопада в Дергачівському ліцеї №3 43 хворих, в тому числі, один учитель. Нових випадків захворювання не зареєстрували. Всі лікуються вдома, їх стан задовільний. Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі.

"За результатами лабораторного обстеження хворих та дослідження харчових продуктів, змивів з об'єктів зовнішнього середовища збудника інфекційного захворювання не виявлено. Обстеження хворих триває. Одна (з комунального водопроводу) з двох проб води, відібраних в ліцеї, за результатами санітарно-мікробіологічного дослідження не відповідає вимогам Державних санітарних норм і правил", — пояснили епідеміологи.

Навчально-виховний процес у початковій школі відновили. Перед початком занять учнів оглядає медичний працівник. Харчоблок в Дергачівському ліцеї №3 не працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розслідує отруєння дітей в ліцеї в Харківській області

Нагадаємо, 18 листопада деякі учні Дергачівського ліцею №3 не прийшли до школи, комусь стало зле протягом дня. В основному, це були учні першого класу. Всю початкову школу перевели на дистанційне навчання до офіційних результатів обстеження. У ліцеї виявили порушення вимог санітарного законодавства.