У Красноградській ЦРЛ підготували 30 ліжок для хворих коронавірусом

При необхідності в лікарні готові розгорнути до 90 ліжок для інфікованих пацієнтів.

Велику допомогу лікарні надають меценати.

У Центральній районній лікарні міста Красноград інфекційне відділення розраховане на 30 ліжок: 20 дорослих і 10 дитячих. Як повідомила в.о. директора ЦРЛ Віра Горбович, при необхідності для надання допомоги хворим коронавірусом зможуть перепрофілювати дитяче (20 ліжок) та терапевтичне (40 ліжок) відділення лікарні. Про це повідомили в ХОДА.

"У реанімаційному відділенні також є шість ліжок для надання допомоги хворим у вкрай важкому стані, що вимагає кисневого забезпечення. Для цього у нас є шість апаратів ШВЛ, а також концентратори для використання централізованого кисню. Використовувати для цього будемо ліжка відділення екстреної медичної допомоги", — уточнила Горбович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові показали лабораторію, де будуть робити тести на коронавірус

Вона зазначила, що на сьогоднішній день персонал лікарні працює в звичному режимі і готовий до можливого погіршення епідеміологічної ситуації. За її словами, лікарня забезпечена всім необхідним — масками, рукавичками, бахілами, одноразовими комбінезонами.

"У нас також є замовлення, і протягом двох тижнів буде нова поставка. Виділено кошти на придбання апарату ШВЛ екстракласу і ще п'яти концентраторів, дефібриляторів та небулайзерів. Велику допомогу надають меценати,— розповіла Горбович.

Крім цього, у лікарні є 100 експрес-тестів на коронавірус, але поки лікарі жодного не використовували.

Як раніше писав KHARKIV Today, в Первомайском медики готовятся жить в больнице и ждут средства защиты.