У кожному третьому кафе і ресторані Харківської області порушують правила карантину

При цьому в Держпродспоживслужбі вважають, що велика частина кафе і ресторанів свідомо і відповідально ставиться до карантинних правил.

В основному, співробітники закладів громадського харчування працюють без захисних окулярів, в кафе і ресторанах немає контейнерів для збору використаних масок і там не проводять дезінфекцію поверхонь кожні дві години.

З початку карантину фахівці Держпродспоживслужби в Харківській області провели 16 466 перевірок, порушення карантинних вимог виявили в 30%. Вони перевіряли пункти ЗНО, дитячі садки, заклади громадського харчування, продовольчі та непродовольчі магазини та супермаркети, а також агропродовольчі ринки. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі в Харківській області.

Минулого тижня з 6 по 12 липня перевіряючі відвідали 1066 закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринків та інших об'єктів. Порушення виявили на 391 об'єкті.

Особливу увагу в Держпродспоживслужбі приділяли закладам громадського харчування. Там вважають, що велика частина кафе і ресторанів свідомо і відповідально ставиться до карантинних правил, проте є й такі, які їх порушують.

"Окремі порушення виявлені в кожному третьому закладі. Найбільш поширеними порушеннями були: відсутність захисних окулярів на працівниках, відсутність контейнерів для збору використаних масок, непроведення дезінфекції контактних поверхонь кожні дві години і інші".

Також перевіряючі виявили, що у відвідувачів закладів громадського харчування часто немає масок, або вони їх неправильно носять.