У кіберполіції розповіли, чому звільнили і взяли назад чоловіка Генпрокурора з Харкова

Чоловіка Ірини Венедиктової Дениса Колесника призначили заступником начальника департаменту кіберполіції.

Чоловік Генпрокурора звільнився з посади, отримав 750 тисяч гривень компенсації і повернувся на ту ж роботу. У зв'язку з чим він отримав грошову допомогу, в кіберполіції не відповіли.

Дениса Колесника звільнили з посади заступника начальника департаменту кіберполіції 30 вересня "у зв'язку зі скороченням займаної посади, а також наявною вислугою понад 25 років для призначення пенсії". 1 жовтня на його посаду, вже кваліфіковану як "державна служба", оголосили конкурс. Про це повідомили в кіберполіції у відповідь на запит "Радіо Свобода". 

Для участі у відборі департаментом кіберполіції отримано 11 заяв від  кандидатів, проте в співбесіді безпосередньо брали участь лише чотири чоловіки, один з яких Колесник Д.Ю. За результатами вивчення кандидатів, враховуючи їх морально-ділові якості і професійний досвід, Колесника Д.Ю . відібрали як переможця і призначили на посаду заступника начальника департаменту — начальником 2-го управління (організаційно-аналітичної роботи та забезпечення діяльності)", — йдеться в повідомленні.

Видання уточнило, в зв'язку з чим Колесник після звільнення отримав 750 тисяч гривень допомоги, в кіберполіції не відповіли.

Поки чоловік Генпрокурора був звільнений, журналісти бачили його припарковане авто біля роботи протягом усього робочого дня. На його роботі стверджують, що Денис Колесник тоді здавав посаду, зброю, документи і проходив співбесіду.

"Поліцейський при звільненні повинен здати посаду, здати наявну службову документацію, спеціальні засоби, зброю, матеріальні цінності, закріплені за поліцейським, не пізніше ніж через місяць з дня отримання виписки з наказу. Виходячи з цього, Денис Колесник після звільнення перебував на території департаменту кіберполіції для реалізації зазначених вимог, а також під час проходження співбесіди на заняття вакантної посади заступника керівника", — пояснили в кіберполіції.

Нагадаємо, Денис Колесник відновився на посаді в кіберполіції через десять днів після звільнення. Його взяли на роботу як держслужбовця, цю посаду перевели до такої категорії відразу після звільнення чоловіка Генпрокурора.

"З метою наближення підрозділів кіберполіції до громадськості, в першу чергу відходу від стереотипу "каральної функції" поліції до надання сервісу, враховуючи досвід правоохоронних органів іноземних держав, прийнято рішення про проведення низки організаційно-штатних змін в структурі департаменту кіберполіції НП України, одна з яких — атестовану посаду заступника начальника департаменту, відповідального за напрямок надання сервісу, перевести в ранг державної служби (цивільна особа). У зв'язку з чим посада заступника начальника департаменту кіберполіції — начальника 2-го управління (організаційно-аналітичної роботи та забезпечення діяльності) була скорочена", — розповіли в кіберполіції.