У Харкові звільнили майора поліції, який погрожував патрульним

Начальник Липецького відділення поліції в жовтні 2019 року заснув п'яним за кермом, а через пару місяців вступив у конфлікт з харківськими патрульними.

За підсумками службової перевірки, із органів внутрішніх справ звільнили начальника Липецького відділення поліції.

33-річного начальника Липецького відділення поліції Дмитра Тураєва, який нетверезим влаштував конфлікт з охоронцями і патрульними біля гаражного кооперативу в Харкові, звільнили. Про це KHARKIV Today повідомили 5 лютого у відділі комунікації Головного управління поліції в Харківській області.

Начальник Липецького відділення поліції не раз порушував службову дисципліну. Так, в листопаді 2019 року йому вже оголошували догану. Звільнили майора за сукупністю всіх порушень.

"Наказ був вчора. Його звільнили з органів внутрішніх справ за порушення службової дисципліни", - сказала KHARKIV Today заступник начальника відділу комунікації ГУ НП в Харківській області Оксана Калмикова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Избиение полицейскими пассажиров в метро: завершилось досудебное расследование

Відзначимо, 13 січня Тураєв опублікував фінансовий звіт в якості начальника Липецького відділення поліції, а через тиждень подав виправлений варіант декларації. В останньому документі він вказав свого батька, на якому значиться Toyota 2011 року випуску, куплена в грудні 2019 року за 800 тисяч гривень.

Крім цього, у виправленій декларації майор поліції вказав земельну ділянку в Харківському районі, придбану в квітні 2019 року. Її вартість склала 92 400 гривень. У 2019 році на посаді начальника Липецького відділення поліції Тураєв заробив 213 625 гривень (17 800 гривень на місяць). Готівкою він зберігає 40 000 гривень.

Нагадаємо, 30 грудня вночі між нетверезим майором поліції і охороною гаражного кооперативу в Московському районі стався конфлікт. Ситуацію намагалися залагодити патрульні, котрі приїхали на виклик, проте майор вів себе агресивно, нецензурно висловлювався і став їм погрожувати. Керівництво ГУ НП в Харківській області відсторонило поліцейського з посади і призначило службову перевірку. За інформацією поліції, це не перший випадок порушення службової дисципліни майором.