У Харкові зловили на хабарі голову військово-лікарської комісії

Медик отримала 30 тисяч гривень двома траншами.

Вирішується питання про повідомлення підозри голові військово-лікарської комісії та обрання їй запобіжного заходу.

14 липня в Харкові затримали голову військово-лікарської комісії під час отримання другого траншу хабара в розмірі 700 доларів (18 961 гривень). Перший транш — 12 тисяч гривень — вона отримала раніше. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

Слідчі встановили, що голова військово-лікарської комісії вимагала хабар за документи про непридатність призовника до проходження військової служби від його батьків.

Відносно жінки відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, а також для третіх осіб за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, начальника медичної служби однієї з військових частин в Харкові звинувачують в отриманні 1500 доларів хабара. Чоловікові загрожує від п'яти до десяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років та з конфіскацією майна.