У Харкові затримали іноземця-нелегала, який побив палицею патрульного

Іноземець був на вулиці без маски, патрульні попросили не порушувати порядок. Однак він кинувся на них з дерев'яною палицею і вдарив одного з копів.

Іноземець був на вулиці без маски, патрульні попросили не порушувати порядок. Однак він кинувся на них з дерев'яною палицею і вдарив одного з копів.

Удень 22 квітня поліцейським повідомили, що на вулиці Дербентській (район метро "23 Серпня") біля кафе знаходиться людина без захисної маски і дивно поводиться. Патрульні попросили не порушувати громадський порядок. На зауваження іноземець відреагував агресивно, зняв верхній одяг і кинувся на них з дерев'яною палицею, одного патрульного вдарив по руці. Про це повідомили в Нацполіціі в Харківській області.

Поліцейські затримали 28-річного іноземця в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, він нелегально знаходився на території України з 2017 року. Йому повідомили про підозру у злочині. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

В патрульній поліції уточнили, що попередньо у правоохоронця гематома плечового м'яза.

"Під час спілкування з поліцейськими чоловік почав вести себе агресивно, висловлювався нецензурною лайкою, а також мав явні ознаки наркотичного сп'яніння. Згодом чоловік почав роздягатися, взяв в руки дерев'яну палицю і раптово вдарив по руці інспектора патрульної поліції", — пояснили патрульні.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза щодо правоохоронця) Кримінального кодексу України.