У Харкові запрацює кол-центр для надання допомоги літнім людям під час карантину

Із 1 квітня в Київському районі Харкова почне працювати кол-центр для надання допомоги літнім людям в умовах карантину.

Із 1 квітня в Київському районі Харкова почне працювати кол-центр для надання допомоги літнім людям в умовах карантину.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі заявив Олександр Грановський. У зв'язку з епідемією COVID-19 він прийняв рішення надавати допомогу харків'янам, які відносяться до найбільш вразливих категорій населення.
"Основна група ризику — люди похилого віку. Наше з вами основне завдання полягає в допомозі, в першу чергу, саме таким людям: нашим батькам, нашим бабусям і дідусям. Я написав ці слова тому, що прийняв рішення допомогти харків'янам не тільки словом, а й ділом. Моє знайомство із харків'янами почалося давно, і все, що я робив для міста, було справжнім і від чистого серця. Навряд чи я зможу допомогти всім, але важливо почати, а далі разом подивимося на результат, який, впевнений, ми будемо з вами по ходу корегувати", — підкреслив Грановський.
Набір волонтерів вже стартував. Олександр Михайлович звернувся до всіх студентів із закликом приєднатися до ініціативи із надання допомоги пенсіонерам Київського району. "Основним складом" команди, яка буде займатися реалізацією допомоги людям похилого віку, стануть учасники проекту "Ліга освіченої молоді" (ЛОМ).
Усім, хто звертатиметься до кол-центру, волонтери ЛОМа безкоштовно нададуть допомогу в придбанні продуктів харчування, товарів першої необхідності і лікарських препаратів; принесуть питну воду або винесуть сміття із дому, а також візьмуть на себе вигулювання собак, допоможуть в оплаті рахунків за телебачення, Інтернет і мобільний зв'язок.
Крім того, оператори кол-центру зможуть проконсультувати харків'ян із питань роботи закладів охорони здоров'я.
Телефон кол-центру: 0 800 337 427.