У Харкові загинуло майже п'ятсот кажанів

На думку волонтерів, кажани померли через занадто високу температуру в коробці, куди їх склали.

Півтисячі кажанів знайшли під час ремонту будівлі Інституту невідкладної допомоги.

В Інституті загальної та невідкладної хірургії ім. Зайцева в Харкові померли 473 кажани, які були знайдені під час ремонту будівлі. Про це повідомили у волонтерському співтоваристві Kharkiv Bat Group.

"Вчора вранці нам подзвонили з Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. Зайцева з проханням забрати велику групу кажанів, вже складених в коробку. Ми приїхали на місце і були шоковані побаченим! У великій коробці в кілька шарів лежали 473 мертвих кажани, які вже почали смердіти. Коробку виставили на вулицю і туди ще налетіли мухи", - пишуть волонтери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Харковом скажений кіт покусав господаря

Волонтери вважають, що ссавці загинули через перегрів коробки, з якої вони не мали можливості вибратися. Ймовірно, вони перебували в ній протягом декількох днів.

"За словами охоронця, який подзвонив нам, кажанів знайшли під час ремонту (невідомо, коли саме), і працівники не знали, як нас знайти! Тому не подзвонили відразу, а тільки коли він вийшов на роботу", - відзначили волонтери.

Дев'ять кажанів, які перебували нагорі, вижили, але у них було сильне зневоднення. Зараз волонтери займаються їх реабілітацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківському екопарку з'явилися гієновидні собаки

"Їх довелося добре викупати (так сильно смерділи), напоїти в кілька етапів і погодувати. У них є невеликі травми крил, після огляду ветеринара і одужання вони полетять на свободу", - пишуть в Kharkiv Bat Group.

Волонтери радять у разі знахідки великої кількості кажанів садити їх в кілька коробок або наволочок, потім звернутися до фахівців (в зоопарк або екопарк). Телефон волонтерів KharkivBatGroup 096 591 1624.

KHARKIV Today раніше писав про те, що до квартири залетіло більше сотні кажанів.