У Харкові з фейкового реабілітаційного центру звільнили сім чоловік

Нарко- та алкозалежних били і примушували приймати невідомі препарати.

Організували протиправний бізнес проповідники релігійної організації харизматичного напряму.

Пацієнтів у псевдореабілітаційному  центрі утримували примусово. Організатори "клініки" заманювали нарко- та алкозалежних та обіцяли їм або їхнім родичам повноцінне лікування і всебічну психологічну допомогу. Однак в центрі не було ні штату лікарів, ні дозвільних документів. Про це повідомив начальник прес-центру Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

"Після отримання передоплати за "лікування" організатори розміщували пацієнтів в орендованому приватному будинку, де примусово утримували до закінчення курсу "реабілітації". Співробітники СБУ задокументували, що під час перебування в центрах "персонал" обмежував пацієнтів в праві вільного пересування, спілкування з близькими і родичами, у них вилучали гроші, документи, мобільні телефони та ліки. Також мали місце окремі випадки застосування до пацієнтів фізичного і психологічного насильства, нанесення їм тілесних ушкоджень за порушення правил і режиму "реабілітації",  — написав він у Facebook.

Правоохоронці провели обшуки і звільнили з фейкового реабілітаційного центру сім чоловік з залежностями різного роду. Їх лікували проповідники однієї з релігійних організацій харизматичного напряму.

За інформацією джерела в правоохоронних органах, організували центр учасники руху "Нове покоління". На сторінці церкви в соцмережах йдеться, що "метою діяльності церков "Нове покоління" є утвердження християнських цінностей в суспільстві, звільнення суспільства від гріховного способу життя, алкогольної і наркотичної залежності". Територіально центр розташовувався в будинку на Новій Баварії. Останнім часом там "лікувалися" кілька десятків людей

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримінального "авторитета" на прізвисько "Борода" затримали в Харкові

Керівника центру затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.