У Харкові витратять три мільйони гривень на демонтаж самовільно розміщених об'єктів

Демонтаж планують провести до початку грудня цього року.

Знесенню будуть підлягати майданчики підприємців, які розміщені незаконно.

Харківська міська рада хоче демонтувати самовільно розміщені об'єкти за 3 000 000 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, демонтують за цю суму 6543 квадратних метрів об'єктів. Адреси замовник поки не опублікував, зазначивши, що їх визначать на основі рішень виконавчого комітету Харківської міської ради.

"Об'єкт демонтажу — самовільно встановлені малі архітектурні форми, тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності та інші об'єкти", — сказано в документації.

Послуга по демонтажу самовільно розміщених об'єктів включає в себе огляд будівель, вибір оптимальної технології для демонтажу, демонтаж, завантаження цілих об'єктів або їх елементів для транспортування на майданчик тимчасового зберігання і саме перевезення, розвантаження, прибирання та благоустрій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома подальша доля "Круглого ринку" на Героїв Праці

Міськрада вимагає, щоб демонтажем займалося як мінімум три бригади. У них повинні входити виконроби, стропальники, електромонтери, водії автокрана, автоплатформи і вантажівки. Фірма-підрядник повинна мати свою техніку — крани-маніпулятори, автокрани, автоплатформи.

Виконувати демонтаж підрядник буде в присутності уповноваженого представника департаменту територіального контролю Харківської міськради і уповноваженої посадової особи адміністрації відповідного району.

Аукціон запланований на 18 вересня, термін надання послуги з демонтажу — до 10 грудня 2020 року.