У Харкові відремонтують відділення поліції за 1,2 мільйона гривень

Ремонтні роботи планують завершити до кінця року.

Ремонтувати будуть частину фасаду — оновлять штукатурку і замінять цоколь.

У Київському відділенні поліції Головного управління Нацполіціі в Харківській області (вулиця Алчевських, 49) зроблять поточний ремонт частини фасаду за 1 174 519 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

У документації — 26 найменувань робіт. Спочатку робітники встановлять зовнішні інвентарні металеві трубчасті ліси (тимчасову будівельну конструкцію), на якій будуть працювати з фасадом. Потім будуть "освіжати" штукатурку — зроблять основу під штукатурку з металевої сітки по цегляних і бетонних поверхнях, нанесуть цементно-вапняний розчин, вирівняють стіни, оброблять поверхні стін і фасаду набризком, колони утеплять пінополістиролом (різновид пінопласту).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приймальне відділення "швидкої" відремонтують за 22 мільйони гривень

Після цього на фасад нанесуть полівінілацетатну фарбу, яка підходить до високопористих матеріалів, зокрема, під штукатурку, швидко висихає, нетоксична, вважається пожежобезпечною. Металеві поверхні решіток та огорож забарвлять олійними фарбами.

Будівельники розберуть цоколь — нижню частину зовнішньої стіни будівлі і покладуть плитку. Потім з листової сталі облаштують карнизні звіси. По завершенні робіт зберуть і вивезуть сміття.

Аукціон запланований на 8 жовтня. Фірма, яка виграє тендер, повинна буде завершити всі роботи до 30 грудня 2020 року.