У Харкові від коронавірусу померло ще дві людини

Померлим було більше 60 років

Ще дві людини померли від коронавируса в Харківській області. За весь час епідемії COVID-19 забрав життя шести жителів регіону.

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, померли двоє чоловіків з підтвердженим діагнозом. Обидва — жителі Харкова, одному було 65 років, іншому — 69. У них були супутні захворювання, першому пацієнту діагностували гіпепртонію і ожиріння, другого — гіпертонію і кардіосклероз.

За останню добу в області лабораторно підтверджено 41 випадок захворювання COVID-19. Це — уточнені дані, вранці Міністерство охорони здоров'я називало іншу цифру — 37 нових випадків. Нові хворі живуть в Харкові, Балаклійському, Дергачівському, Зміївському, Золочівському, Красноградському, Куп'янському, Сахновщинському, Харківському і Чугуївському районах.

"Прошу вас, не зволікайте зі зверненням до лікаря. Приклади на досвіді нашого регіону. Один із померлих вважав себе хворим з 1 квітня. При цьому за медичною допомогою він звернувся лише 22 квітня, коли самостійно прибув до лікарні. В іншому випадку померла вважала себе хворою з 14 квітня. І 28 квітня звернулася по медичну допомогу", — написав на своїй сторінці в Facebook глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

З COVID-19 госпіталізували 116 осіб (четверо з них в реанімації на кисневій підтримці (масці), двоє з них лікарі). 158 осіб лікуються вдома.

Всього в Харківській області зафіксовано 589 підозр на COVID-19, з них 25 — за останню добу.