У Харкові та області оголосили штормове попередження

Очікується велика кількість опадів.

Крім дощів і гроз, буде град і шквальний вітер. 

Штормове попередження в Харківській області оголошено на 13 і 14 липня. Наступні дні будуть холодними. Про це KHARKIV Today повідомили в Харківському гідрометеоцентрі.

"Ті опади, які найосновніші, повинні пройти сьогодні вдень і найближчої ночі. Поступово буде погода налагоджуватися, єдине — температура, зайде холодне повітря. Погоду визначатиме холодний фронт з хвилями, пов'язаний з циклоном над європейською територією Росії", — розповіла черговий синоптик .

Протягом сьогоднішнього дня передбачаються грози, місцями град і шквали 15-20 м / с, а також значні дощі.

У ніч на 14 липня очікується значний дощ, температура повітря буде коливатися від 14 до 19 градусів тепла. Вдень можливий невеликий, місцями помірний короткочасний дощ, повітря прогріється до 19-24 градусів тепла. Синоптики попереджають про грози, місцями шквали та пориви вітру до 15-20 м / с і град.

Вночі 15 липня стовпчик термометра покаже від 10 до 15 градусів тепла. У світлий час доби очікується температура 17-22 градуси тепла. Можливі короткочасні дощі, вночі місцями значні і місцями грози. Вітер 7-12 м / с.

У ніч на 16 липня буде від 9 до 14 градусів тепла. Вдень повітря прогріється до 20-25 градусів тепла. Істотних опадів не передбачається.

Вночі 17 липня температура повітря буде коливатися в межах 10-15 градусів тепла. У світлий час доби очікується до 23-28 градусів тепла.