У Харкові судитимуть водія машини, під колесами якої загинув музикант

Автомобіліста звинувачують в порушенні правил безпеки дорожнього руху та в тому, що він зник з місця аварії, залишивши потерпілого в небезпеці.

Йдеться про ДТП, яке сталося ввечері, 21 червня, на вулиці Залютинській.

До суду направлено обвинувальний акт стосовно 32-річного водія Mercedes-Benz, якого підозрюють у скоєнні ДТП, в результаті якого загинув велосипедист. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Загиблим виявився музикант Антон Петров — він був засновником групи "Mechanical Watch", а також актором трупи "Сяйво".

"Слідчим відділом розслідування злочинів в сфері транспорту слідчого управління ГУ НП в Харківській області закінчено досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці), ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові п'яний водій перевищив норму алкоголю в 11 разів і їхав в пошкодженому авто

Як повідомляв KHARKIV Today, ДТП сталося 21 червня о 22:00 — автомобіль Mercedes-Benz наздогнав і вдарив велосипед, який рухався в попутному напрямку.

За версією правоохоронців, автомобіль перевищив допустиму в межах міста швидкість, різко зманеврував праворуч, в результаті чого і сталося зіткнення.

"Після аварії водій залишив місце події. 31-річного велосипедиста з травмами госпіталізували до лікарні, де той через кілька днів помер", — йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водій, якого підозрюють у смертельному ДТП, може сісти на вісім років

Під час проведення слідчо-оперативних заходів вдалося встановити особу водія автомобіля і його місцезнаходження. Також знайшли свідків аварії.

Повідомлення про підозру водій Mercedes — 48-річний житель селища Солоницівка Дергачівського району — отримав 30 червня. Автомобіль вилучили та перевезли на штрафмайданчик.