У Харкові судитимуть співробітників лісгоспу, де незаконно вирубали дерев на 5,6 мільйона гривень

Лісникам загрожує п'ять років в'язниці.

Судити будуть 11 співробітників Балаклійського лісгоспу.

До суду направили обвінувальній акт стосовно 11 співробітників ДП ​​"Балаклійське лісове господарство". Як  повідомили у понеділок, 7 грудня, в Державному бюро розслідувань, слідство вважає, що вони причетні до незаконної вирубки 475 дерев.

Слідчі встановили, що директор лісгоспу, троє лісничих, двоє старших майстрів лісу і п'ятеро майстрів лісу протягом 2019 року допустили незаконну вирубку на території лісництва. Збиток державі склав близько 5,6 мільйона гривень.

Під час санкціонованих обшуків, які пройшли 5 грудня 2019 року, за місцем проживання фігурантів та в лісгоспі правоохоронці вилучили речові та документальні докази.

Лісників звинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

KHARKIV Today раніше писав про те, що "чорні" лісоруби нарубали в Балаклійському районі дерев на 5 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що до суду  направили обвинувальний акт стосовно колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сиси за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків.

За даними прокуратури, Віктор Сиса недобросовісно ставився до своїх прямих обов'язків і виконував їх неналежним чином. Його звинувачують в причетності до вирубки понад 200 дубів, збиток від якої державі склав майже 4,2 мільйона гривень.