У Харкові стало більше японських макак

До зоопарку приїхали самець і самка.

Тепер у Харківському зоопарку шестеро японських макак, п'ятеро самок і один самець.

З Миколаєва до Харкова привезли японських макак Роса і Ніду. Самцеві і самці по три роки, вони грайливі і люблять суспільство один одного. Про це повідомили в Харківському зоопарку.

Для того, щоб приїхати з рідного Миколаївського зоопарку до Харкова, японським макакам довелося місяць пробути на карантині. Переїзд до нашого міста тривав сім годин, в дорозі Рос і Ніда ласували соковитими фруктами, особливо їм сподобалася груша. Потім самець і самка пройшли карантин і в Харківському зоопарку, скоро їх поселять в експозиційні вольєри — частину великої експозиції під назвою "Далекий Схід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витрати Харкова в рік коронавірусу. Зоопарк, трохи доріг і тепломереж

Там для японських макак — два зимових вольєри площею 23 квадратних метри кожен, і два зовнішніх вольєри площею 433 квадратних метрів і 388 квадратних метрів. У вольєрах є канати, гойдалки, підвісні конструкції, головоломки, затишні будиночки і зручні полиці. Все з натуральних матеріалів, що максимально наближає тварин до природних умов існування.

У нових вольєрах Роса і Ніду чекають чотири самки — Терра, Фрося, Тедді та Умка, вони переїхали туди декілька місяців тому. У японських макак складна структура взаємин, тому новачкам доведеться поступово вливатися до колективу старших самок, відносини у тварин будуються на основі ієрархії і всі, крім ватажка, комусь підкоряються.

До початку реконструкції зоопарку японські макаки жили в "Будинку приматів", його побудували в 30-х роках минулого століття. Тут також жили лапундер, макаки-резус і гамадрили.

Нагадаємо, в листопаді до нового вольєру в Харківському зоопарку переїхали бурі капуцини, вони зайняли місце в частині експозиції "Гондвана". Чекають новосілля ігрунки і зелені мавпи.