У Харкові проведуть фестиваль креативних індустрій за півмільйона гривень

Фестиваль триватиме два дні.

У фестивалі братимуть участь музиканти, актори, дизайнери, IT-фахівці та представники шоу-бізнесу. Такий фестиваль уже проходив в Харкові в липні.

Управління інноваційного розвитку та іміджевих проєктів департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради замовить послугу по організації і проведенню фестивалю креативних індустрій "Business education" за 480 955 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон відбувся 7 вересня. У ньому брали участь три фірми — "Лабораторія креативних подій 3.0", "Сейлз промоушн трейд" і компанія підприємця Дмитра Титаренка, які запропонували свої послуги за 480 955 гривень, 499 205 гривень і 528 060 гривень відповідно. Пропозиція першої виявилася вигіднішою, фірма очікує рішення замовника про укладення договору.

Згідно з документацією, розробити програму фестивалю організатор повинен буде до жовтня 2020 року. Він запрошує 20 спікерів в сфері креативних індустрій України, залучає дизайнерів одягу, профільних представників Харкова та всієї території України, театру, музикантів і IT-компанії.

"Організатор проєкту повинен забезпечити оренду критого приміщення не менше тисячі квадратних метрів в пішійї доступності від станції метро до 5 хвилин, організацію простору, зустріч учасників, програму, повинен мати 3 авто для зустрічі гостей і їх пересування по місту, координувати діяльність інших установ, які беруть участь в проведенні заходу, і забезпечити якісне надання їм послуг проживання, харчування, проїзду", — сказано в документації.

Фірма-постачальник послуги також відповідальна за світло, звук, відео. Вона повинна забезпечити, в тому числі, онлайн-трансляцію фестивалю, розробити анкету учасника, скласти список учасників і запрошених, написати і поширити в засобах масової інформації прес-релізи про захід, відправити всім запрошення, створити відповідну сторінку фестивалю в соцмережах і анонсувати його, розмістити рекламу, організувати простір в приміщенні.

Крім того, організатори фестивалю запросять блогерів і зірок шоу-бізнесу, знайдуть ведучого. Сценарій теж розробляє фірма.

На два дні фестивалю залучають 30 професійних моделей, по 20 візажистів і перукарів. У приміщенні розставлять 20 столів, 50 стільців, 5 вішалок, 15 стійок для дизайнерських колекцій, 80 плічок, 6 дзеркал і 2 парогенератора. Термін надання послуги — до кінця грудня 2020 року, проте дати проведення фестивалю в документації не вказали.

Відзначимо, в липні в Харкові пройшов фестиваль креативних індустрій "CreateKharkivFest". Як повідомили в Харківській міськраді, мета фестивалю —формування і розвиток сектора креативних індустрій, а також залучення інвестицій.

На фестивалі пройшли дискусії із зарубіжними гостями і відомими харків'янами, модні покази під відкритим небом і музична програма симфонічного оркестру.

Як писав KHARKIV Today, на фестиваль в сквері "Стрілка" виділили понад мільйон гривень

Арт-фестиваль "PROSTIR.KH" обійдеться місту в 1 046 000 гривень. Послугу з його проведення замовив Харківський муніципальний культурний центр.