У Харкові проходить обшук у ветерана-юриста, який не дає "повісити" вбивство Шеремета на Антоненка

У Харкові проходить обшук у ветерана-юриста, який не дає "повісити" вбивство Шеремета на Антоненка.

25 лютого слідчий суддя Печерського районного суду видав постанову на проведення слідчих дій в квартирі юриста, ветерана 92-ої бригади Леоніда Маслова.

Рано вранці 4 березня в квартиру Леоніда Маслова прийшли слідчі ГУ Нацполіціі. Раніше суддя Печерського суду Києва Білоцерківець видав постанову на проведення слідчих дій, з таким обґрунтуванням: "Оперативними співробітниками Департаменту карного розшуку встановлено, що саме Маслов 4 січня за невідомої слідству причини здійснив вхід на сторінку в соціальній мережі" Вконтакте ", яка належить Антоненку і міг пошкодити або знищити інформацію, яка може представляти інтерес в кримінальному провадженні. Про дану подію Маслов виклав повідомлення в соціальній мережі Фейсбук. Таким чином, Маслов може мати доступ до соціальних сторінок Антоненка і до інших речових доказів, приховувати їх від слідства ",  — сказано в постанові суду.

До будинку Леоніда Маслова на вулиці Культури їдуть волонтери, ветерани АТО і юристи. Телефон Маслова відключений. Варто зазначити, що він не є адвокатом Антоненка, проте надавав юридичну підтримку стороні захисту.

Він упродовж кількох місяців писав пости про множинні нестиковки в справі Шеремета. Зокрема, в одному з останніх повідомляв: "Поміряли зріст Антоненка. Прошу ЗМІ розповсюдити разом з висновком експертиз. Різниця не 2,5 см. Різниця у 9,7 см! А уже з урахуванням максимально можливої похибки будь-яка особа зростом 177, 16 і вище поза усяким сумнівом не може бути особою на камері з місця злочину". Крім того, публікував дані геолокації, згідно з якими в момент вбивства Шеремета Риф Майстер знаходився вдома.

Як писав KHARKIV Today, 12 декабря министр внутренних дел Арсен Аваков сообщил о наличии трех подозреваемых в деле об убийстве Шеремета. За версією слідства, вибухівку під авто журналіста заклала лікар і волонтер Юлія Кузьменко. Її супроводжував музикант і доброволець Андрій Антоненко. Незадовго до злочину відеокамеру неподалік від місця злочину фотографувала військова медсестра Яна Дугарь.