У Харкові працюватимуть 15 нових суддів

Президент призначив служителів Феміди до шести судів.

З шести судів, де збільшили штат, найменше суддів — в Комінтернівському районному суді.

4 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення служителів Феміди до місцевих загальних судів. У шести районних судах Харкова будуть здійснювати правосуддя 15 нових суддів. Документ опублікований на сайті Офісу президента.

У Дзержинському районному суді працюють 13 суддів, додалося ще п'ятеро: Роман Агапов, Євген Невеніцин, Оксана Поволяєва, Вікторія Щепіхіна і Вікторія Яковлєва. У Московському районному суді також було 13 служителів Феміди і вийдуть на роботу ще п'ятеро: Михайло Власенко, Олександр Олійник, Олексій Осадчий, Яна Семенова, Олена Тимош. Стільки ж суддів — 13 в Київському районному суді, у них з'явиться одна нова колега — Світлана Лисиченко.

У Жовтневому районному суді було 12 служителів Феміди, там також буде здійснювати правосуддя Віталій Марченко. У Червонозаводському районному суді працюють 11 суддів, додалося ще двоє — Юлія Власова і Оксана Перестороніна. У Комінтернівському районному суді було 10 служителів Феміди, їх колегою стане Ірина Зелінська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'ян судять служителі Феміди з інших міст 

У Харкові є ще три районні суди, у Фрунзенському районному суді працюють 11 служителів Феміди, в Орджонікідзевському районному суді їх 14, в Ленінському районному суді —15.

Нагадаємо, на 222 тисяч жителів Харківської області один суддя апеляції. У Харківському апеляційному суді працюють 18 суддів з 60 за штатним розкладом.